Київська перепічка
Одна з кулінарних візитівок Києва – легендарна “Київська перепічка”.
Київська перепічка — заклад швидкого харчування в Києві, де подають виключно одну страву — перепічку із сосискою.
Заклад відкрився у лютому 1981 року на тому ж самому місці й в незмінному вигляді існує і дотепер, тому фактично є найстарішим київським фаст-фудом.
Заклад «Київська перепічка» розташований у будинку № 3-а по вулиці Богдана Хмельницького, неподалік від Хрещатика.

Представляє собою невелике віконце, через яке відвідувачам подають перепічку. На тротуарі біля закладу встановлено кілька високих столів-стійок. Заклад працює з 9 до 21 години. Володіє закладом ТОВ «Київська перепічка», керівником якого є підприємець Ігор Грищенко.

Ця страва вважається однією з кулінарних візитівок Києва і згадується у деяких сучасних путівниках та туристичних онлайн-ресурсах, зокрема на TripAdvisor, Foursquare та Lonely Planet та інші. На TripAdvisor «Київська перепічка» очолює рейтинг закладів швидкого харчування в Києві, обіймає 48 місце серед усіх київських закладів харчування та має звання переможця по якості у 2015—2018 роках (англ.Certificate of Excellence 2015—2018 Winner). На FourSquare «Київська перепічка» посідає третє місце серед київських закладів, що продають хот-доги.
Самі кияни жартують, що біля “Київської перепічки” найдовша і швидка чергу в світі.

Власне київська перепічка — це гаряча сосиска у дріжджовому тісті, обсмаженому у фритюрі. До неї можна взяти гарячі та прохолодні напої.

Вага перепічки становить приблизно 150 г, м’якуш становить приблизно 75 % готового виробу.
Вартість перепічки за радянських часів становила 22 копійки, станом на 2011 рік перепічка коштувала 4,5 грн, навесні 2015 року — 8 грн, з осені 2015 року — 8,5 грн., з весни 2016 року — 10 грн., з грудня 2016 року — 12 грн, з грудня 2017 року — 15 грн. З 15 грудня 2018 року київська перепічка коштує 17 грн. З вересня 2019 року київська перепічка коштує 18 грн.