Новини партнерів

Від звичайних макаронів до ресторанної страви: прості секрети приготування

Як правильно вибрати та приготувати пасту.

Макарони – популярний гарнір на всі випадки життя. У повсякденному меню їх подають до м’яса та риби, яєць та овочів, засипають у звичайні та молочні супи, а також готують з них вермішелеві запіканки. Не гребує цим продуктом і висока кухня — макарони входять до багатьох ресторанних страв. Це паста карбонара, болоньєзе, лазанья і навіть салати. Як вибрати й приготувати макарони вдома так, щоб їх смак не поступався ресторанному? Ділимося корисними лайфхаками.

Вибираємо правильну пасту

По можливості варто купувати різновиди із твердих сортів пшениці. Вони коштують дорожче ніж м’які, і варяться довше. Зате такі якісні макаронні вироби не розварюються і не злипаються, з ними простіше досягти ступеня готовності аль-денте. До того ж тверді види мають глибший та змістовніший смак. Форму слід вибирати, виходячи з того, яку страву ви плануєте приготувати:

  1. довгі різновиди добре поєднуються з рідкими соусами – карбонара, бешамель, марінара, альфредо, песто;
  2. короткі макарони підходять для страв із густими соусами, у яких багато м’яса, овочів, морепродуктів;
  3. трубчасті види гарні для запікання з різноманітними начинками;
  4. дрібні вироби оптимально підходять для супів та теплих салатів.

На окрему згадку заслуговує листова паста: з нею готують лазанью та інші листкові страви.

Готуємо макарони правильно

Щоб страва вийшла такою, як ви її задумали, дотримуйтесь таких правил:

  1. відварюйте продукт у великій кількості води – близько 1 л на 100 г сухих макаронів;
  2. соліть воду лише після того, як вона закипіла;
  3. варіть пасту на 2–3 хвилини менше, ніж написано на упаковці, особливо якщо вона проходитиме подальшу термообробку;
  4. не додавайте у воду рослинні олії та не промивайте готові макарони водою;
  5. після змішування пасти із соусом прогрійте її на сковороді на невеликому вогні протягом кількох хвилин.

Воду, яка залишиться після проціджування, можна не виливати, а додати до соусу. Це зробить його більш цікавим та насиченим.

Придатний посуд – це важливо

Зручність у процесі приготування плюс кілька балів до ймовірності позитивного результату. Тому для варіння довгих макаронів вибирайте широкі каструлі: у них простіше укласти пасту повністю, по всій довжині. Незалежно від виду виробів, ємність для варіння потрібно брати такого обсягу, в якому вони займатимуть не більше двох третин. Для змішування з соусом та прогрівання оптимально підійде широка сковорода з товстим дном та бортами середньої висоти. А для відціджування маленьких макаронів придбайте друшляк з найдрібнішими отворами. Широкий асортимент посуду для приготування пасти можна знайти в каталозі Маудау – онлайн-маркету важливих штук. І ще одна важлива порада насамкінець. Використовуйте лише якісну воду — джерельну чи артезіанську. У водопровідній надто багато домішок, які можуть не найкраще вплинути на смак готової страви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *