М’ясо по-київськи
Фоторецепт неймовірно смачного м’яса по-київськи.
Це найсмачніший рецепт м’яса в поєднанні з баклажанами! Рецепту всього кілька років, але він вже заслужив позитивні відгуки як киян, гостей столиці, так і гурманів з усього світу. М’ясо по-київськи є певним симбіозом бефстроганов та ікри з баклажанів (синеньких), таких популярних в Києві страв, особливо за радянських часів. Ніжна яловичина, баклажани, томати, цибуля, часник і трохи оцту роблять його неймовірно смачним.
Інгредієнти

- М’ясо яловичина (можна використовувати свинину або курку) 600 г.
- Баклажани великі 2 шт.
- Томати 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 3-4 зубчики.
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Соняшникова олія для смаження.
- Сіль, перець за смаком.
Як приготувати

М’ясо, а в даному випадку у нас тазостегнова частина яловичини, ріжемо поперек волокон на тонкі пластини. Потім також поперек волокон ріжемо на тонкі смужки завдовжки рівній ширині баклажанів. Чим тонше порізати, тим смачніше вийде.

Нагріваємо сковорідку, додаємо олію і смажимо м’ясо до скориночки.

Перекладаємо обсмажені шматочки яловичини в каструлю (2-2,5 літра) або казанок.

Цибулю нарізаємо на дрібні кубики. Часник подрібнюємо якомога дрібніше (можна використати часникодавку).

Обсмажуємо цибулю на сковорідці.

Помідори на кілька хвилин заливаємо окропом, після чого знімаємо з них шкірку і ріжемо на дрібні кубики.

Додаємо порізані томати до обсмаженої цибулі і тушкуємо під кришкою кілька хвилин до рясного виділення соку.

Відправляємо зажарку в каструлю до м’яса. Додаємо часник, сіль і чорний перець. Злегка перемішуємо і довівши до кипіння тушкуємо під кришкою на малому вогні приблизно 20 хвилин.

Баклажани очищаємо від шкірки. Ріжемо уздовж на тонкі пластини, потім поперек на тонкі смужки схожі за розміром з раніше порізаним м’ясом.

Обсмажуємо баклажани на середньому вогні до легкої скоринки. В кінці солимо і перчимо до смаку.

Додаємо обсмажені баклажани до м’яса. Додаємо оцет, перемішуємо і тушкуємо на малому вогні ще 40 хвилин.

М’ясо по-київськи готово!
М’ясо по-київськи найкраще подавати з рисом або пюре, також ніжна соковитість і підлива прикрасять і інші гарніри.
Автор рецепта – Вячеслав Анікієв.
Смачного!