М’ясо по-київськи

Фоторецепт неймовірно смачного м’яса по-київськи.

Це найсмачніший рецепт м’яса в поєднанні з баклажанами! Рецепту всього кілька років, але він вже заслужив позитивні відгуки як киян, гостей столиці, так і гурманів з усього світу. М’ясо по-київськи є певним симбіозом бефстроганов та ікри з баклажанів (синеньких), таких популярних в Києві страв, особливо за радянських часів. Ніжна яловичина, баклажани, томати, цибуля, часник і трохи оцту роблять його неймовірно смачним.

Інгредієнти 

М'ясо по-київськи
  • М’ясо яловичина (можна використовувати свинину або курку) 600 г.
  • Баклажани великі 2 шт.
  • Томати 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3-4 зубчики.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Соняшникова олія для смаження.
  • Сіль, перець за смаком.

Як приготувати

М'ясо по-київськи

М’ясо, а в даному випадку у нас тазостегнова частина яловичини, ріжемо поперек волокон на тонкі пластини. Потім також поперек волокон ріжемо на тонкі смужки завдовжки рівній ширині баклажанів. Чим тонше порізати, тим смачніше вийде.


М'ясо по-київськи

Нагріваємо сковорідку, додаємо олію і смажимо м’ясо до скориночки.


М'ясо по-київськи

Перекладаємо обсмажені шматочки яловичини в каструлю (2-2,5 літра) або казанок.


М'ясо по-київськи

Цибулю нарізаємо на дрібні кубики. Часник подрібнюємо якомога дрібніше (можна використати часникодавку).


М'ясо по-київськи

Обсмажуємо цибулю на сковорідці.


М'ясо по-київськи

Помідори на кілька хвилин заливаємо окропом, після чого знімаємо з них шкірку і ріжемо на дрібні кубики.


М'ясо по-київськи

Додаємо порізані томати до обсмаженої цибулі і тушкуємо під кришкою кілька хвилин до рясного виділення соку.


М'ясо по-київськи

Відправляємо зажарку в каструлю до м’яса. Додаємо часник, сіль і чорний перець. Злегка перемішуємо і довівши до кипіння тушкуємо під кришкою на малому вогні приблизно 20 хвилин.


М'ясо по-київськи

Баклажани очищаємо від шкірки. Ріжемо уздовж на тонкі пластини, потім поперек на тонкі смужки схожі за розміром з раніше порізаним м’ясом.


М'ясо по-київськи

Обсмажуємо баклажани на середньому вогні до легкої скоринки. В кінці солимо і перчимо до смаку.


М'ясо по-київськи

Додаємо обсмажені баклажани до м’яса. Додаємо оцет, перемішуємо і тушкуємо на малому вогні ще 40 хвилин.


М'ясо по-київськи

М’ясо по-київськи готово!

М’ясо по-київськи найкраще подавати з рисом або пюре, також ніжна соковитість і підлива прикрасять і інші гарніри.

Автор рецепта – Вячеслав Анікієв.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Pin It on Pinterest